Vanaf nu is de eerste editie van 77 fabels & feiten over kindervoeding van Hans Kraak beschikbaar. Het is beschikbaar als gedrukte versie of als  e-book. De gedrukte versie is te bestellen via Boekenbestellen.nl of via de boekhandel, de e-book-versie alleen via Boekenbestellen.nl. Het boek werd maandag 11 januari officieel gepresenteerd tijdens een cursus over Leefstijl van geneeskundestudenten van het Erasmus MC.


77 fabels & feiten over kindervoeding
is een handig naslagwerk voor iedere ouder die vragen heeft over een gezonde voeding voor zijn of haar kind. Wie het boek leest, krijgt een overzicht van de belangrijkste vragen over voeding tijdens de verschillende levensfasen van een kind. Over voeding gaan veel fabels de ronde. In 77 fabels & feiten over kindervoeding wordt op basis van de wetenschappelijke literatuur antwoord gegeven op veel voorkomende vragen.  


’77 fabels & feiten over kindervoeding is een handboek voor de consument. De feiten en fabels die genoemd worden, passeren dagelijks de revue in de diëtistenpraktijk. Ik heb als diëtist tijdens het spreekuur vaak onvoldoende tijd om  belangrijke onderwerpen uitgebreid te bespreken. Verwijzing naar goede, wetenschappelijk onderbouwde informatie is een goede ondersteuning.’

Berdien van Wezel, diëtist, Gezond Leven Diëtisten Den Haag.

 

Eerder verschenen van Hans Kraak de boeken 77 fabels & feiten over onze voeding (2014/2016) en 77 fabels & feiten over afvallen (2015). Ook deze boeken zijn nog te bestellen via info@kraakmediaproducties.nl of via het onderstaande bestelformulier.

Werken bacteriedrankjes? Is suiker verslavend? Krijg je van melk kanker? Zijn E-nummers te vertrouwen? Val je van veel water drinken af? Is kokosvet gezond? Mag je nitraatrijke groente en vis tegelijk eten? Is rauw voedsel beter? Voeding is hot, er gaat haast geen dag voorbij of ons eten is in het nieuws. Vaak gaat het daarbij om hypes in de media of het zoveelste dieet waardoor consumenten niet meer weten wie of wat ze moeten geloven. Wat is waar en wat niet? In '77 fabels & feiten over onze voeding' wordt volgens de laatste stand van de wetenschap en de nieuwste inzichten op heldere wijze antwoord gegeven op veel voorkomende vragen over onze voeding, voedingsmiddelen en voedingsstoffen.

Hans J.M.T.C. Kraak is hoofdredacteur van Voeding Nu. Hij werkte o.a. bij het ministerie van Landbouw en het Voedingscentrum, en bij verschillende media, waarvan zeven jaar als culinair journalist en vijftien jaar als wetenschapsjournalist. 


Werkt groene thee bij afvallen? Werkt een sapkuur? Of is het microbendieet dé oplossing? Moet je koolhydraten mijden of juist iet? Werkt citroensap? Of mosterd? Of veel water drinken? En als je suiker vervangt door zoetstoffen val je af. Of toch niet? Het ene (eenzijdige) dieet volgt op het andere. Maar welk dieet werkt nu echt en welk niet? 77 fabels & feiten over afvallen rekent af met hypes rond gewichtsverlies. Hardnekkige fabels over afvallen worden op een feitelijke manier behandeld en er wordt antwoord gegeven op veelvoorkomende vragen vanuit verschillende invalshoeken: psychologie, sociologie, biologie en fysiologie. Met veel praktische tips en ervaringsfeiten.